Gevoelige tanden

Pijn bij het eten of drinken van warme of koude producten? Of juist als u iets zuurs of zoets neemt? Waarschijnlijk zijn blootliggende tandhalzen het probleem. Als het tandvlees zich terugtrekt, komt de hals en de wortel van de tand of kies bloot te liggen. Op de hals en wortel van de tand of kies zit geen glazuur. Daardoor is de tand of kies erg gevoelig voor invloeden zoals warm, koud, zoet en zuur. Ook ontstaan er gemakkelijk gaatjes in het blootliggende deel. Op een juiste manier poetsen en een goed voedingspatroon zijn erg belangrijk om de gevoeligheid aan te pakken.

gevoelige tand

Over Ons

Beste bezoeker,

Wij zijn een tandartspraktijk met verschillende specialisaties. U kan bij ons terecht voor de jaarlijkse controle, bij tandpijn en andere ongemakken van uw gebit. Samen met u werken we naar een oplossing.
Ook wanneer u niet tevreden bent over het uitzicht van uw gebit kan u bij ons terecht voor raad. Er zijn verschillende handelingen die we kunnen doen om uw gebit er helemaal anders te laten uitzien: van het witten van uw tanden over het plaatsen van facings of kronen tot en met orthondontie (zowel voor kinderen als volwassenen). Bij de orthodontie voor volwassenen wordt er gebruik gemaakt van speciale technieken zoals bv doorzichtige blokjes.

Wanneer er grote problemen zijn of grote werken zouden moeten gebeuren, wordt dit in fasen uitgevoerd. We doorlopen met u het volledig plan met alle fasen. Indien nodig verwijzen wij u door naar specialisten in een specialisatiepraktijk of in het ziekenhuis. Wij zorgen voor de communicatie, nazorg en uitvoering van het plan.

Kleine ingrepen en plaatsing implantaten worden doorverwezen naar gespecialiseerde praktijken.
Onderaan de pagina vindt u foto's van het vaste team.

Hopelijk tot gauw.

Vriendelijke groeten,

Het team


Tandarts Christine De Boel
Tandarts Christine De Boel